Skip to content

Ponedjeljak, 28.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Povjeravam Isusu ovaj dan koji sada počinje. U današnjem Evanđelju znamo zahtjev za predajom bez rezerve. „Lisice imaju jazbine, a ptice nebeske gnijezda; međutim, Sin Čovječji nema gdje položiti glavu “(Matej 8:20). Mogu li se pouzdati i predati se Gospodinu, neka me strah nikada ne spriječi u tome. Kroz Marijin zagovor, nudim ovaj dan za Papinu nakanu za ovaj mjesec, kako bi mladenci mogli rasti u ljubavi, velikodušno, vjerno i strpljivo.

Zdravo Marijo…

S Isusom tijekom dana

„Sve se okreće na dobro onima koji ljube Boga“ (sveti apostol Pavao). Tko Boga traži iskrenim i poniznim srcem, nikada neće biti izostavljen. Sam Isus rekao je da onima koji traže Kraljevstvo i pravdu Božju obećava da će sve dati uz to. Čak i ako je u siromaštvu ili u izobilju, u teškim vremenima ili u radosti, u pravdi i nepravdi koja šteti pravedniku, sigurno je da Gospodin izlazi u obranu onih koji ga vole i nastoje hodati s njim. Vjeruj Gospodinu i živi u skladu s njegovim propisima.

S Isusom u noći

Ove sam večeri usredotočio svoje srce da vidim darove koje mi je Bog povjerio. Pred sebe stavljam geste, riječi, tišine i misli ovog dana. Koji je bio motor svakog od njih? Koje su bile moje namjere? Je li u meni bilo sitnih interesa ili sam slijedio Očeve nacrte za mene? Ako sam u sebi pronašao sitne namjere, tražim oprost i počinjem ispočetka, donoseći svrhu za sutra.

Oče naš …