Skip to content

Ponedjeljak, 27.12.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Probudi svoje srce za ovu novu zoru sa zahvalom za vjeru primljenu preko apostola. Ljubljeni učenik vidjevši prazan grob “Vidje i povjeruje” Iv 20, 2-8. Suočeni s neobjašnjivim i zbunjujućim, tražiš li pomoć vjere ili si dopuštaš da te zanese izgled? Reci Isusu da u tebi osnaži svjetlo tvoga pogleda, da u ljudima i situacijama svakog dana promišljaš Životnu Snagu koja sve uskrsava. Prikaži svoje putovanje za katehete kako bi i oni primili ovu milost. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Zaustavi svoje poslijepodne trenutkom šutnje. Diši i slušaj: “Biti kontemplativan ne ovisi o očima, već o srcu. I tu na scenu stupa molitva, kao čin vjere i ljubavi, kao „dah“ našeg odnosa s Bogom. Molitva pročišćava srce, a time i bistri pogled, dopuštajući da se stvarnost dočeka s druge točke gledišta. Papa Franjo. Moliš li svoj život? Daj sebi ovo dopuštenje. Život s Gospodinom čisti tvoj pogled kako bi sve i svakoga vidio iz svijetlog kuta. Moli ovu milost za sebe i za katehete.

S Isusom u noći

Prođi kroz svoj dan. Na čemu moraš biti zahvalan? Koje su te stvari uznemirile? Zašto? Kakva je bila perspektiva tvojeg današnjeg pogleda, ljudska vjera ili pesimizam? Zapamti da „Sve se rađa odatle: iz srca u koje se gleda s ljubavlju. Dakle, stvarnost se gleda drugim očima.” papa Franjo. Zamoli za oprost ako si zanemario ovu kapitalnu točku. Što predlažeš za evanđeoskiji kut gledanja sutra? Moli za katehete da otkriju nove načine gledanja i prenošenja Istine. Ave Maria