Skip to content

Ponedjeljak, 25.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Kako želiš živjeti? Na početku dana budi zahvalan za život i meditiraj o ovom pitanju u svom srcu. Tvoj život ne definiraju prilike koje imaš, već kvaliteta tvojih odgovora. „Pođite po svem svijetu i propovijedajte radosnu vijest svemu stvorenju“ (Marko 16: 15-18). „Otvorimo oči kako bi vidjeli bijede u svijetu, rane tolike braće i sestara lišenih dostojanstva i osjećamo se isprovocirano kad čujemo njihov vapaj za pomoć“ (Papa Franjo).

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odvoji malo vremena za molitvu i osvijesti kako se odnosiš prema bližnjemu. „Humano i bratsko društvo sposobno je na učinkovit i stabilan način osigurati da svi budu na putovanju u svom životu, ne samo kako bi osigurali svoje osnovne potrebe, već i kako bi mogli dati sve od sebe, čak i ako njihova izvedba nije najbolja, čak i ako su spori, čak iako njihova učinkovitost nije jako istaknuta “(papa Franjo). Koje se vrijednosti promiču u tvojoj zajednici? Ponekad najbolje nije najučinkovitije, ali je najveće dobro.

S Isusom u noći

Odaberi tihi kutak i pregledaj svoj dan. Koga si danas primijetio? Pregledaj lica koja su prolazila. Možeš li ih ponuditi Bogu na oltaru svog srca? Zahvali na svim današnjim susretima i povjeri sve Gospodinovoj brizi i zaštiti. Uvijek imaj na umu da i tvoja molitva u ime drugih koristi tebi. Donesi odluku da jutro započneš u Božjoj milosti. Zdravo Marijo…