Skip to content

Ponedjeljak, 24.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas slavimo Mariju kao Majku Crkve. Isus nam ju je ostavio kao Majku u kulminirajućem trenutku na Križu: „Evo ti sina. Evo ti majke. “(Ivan 19, 25-27). Stavi tjedan koji smo započeli u Marijine ruke i zamoli je, nju koja je znala bolje od ikoga ispuniti misiju na koju je pozvana, da ti pomogne da budeš na raspolaganju Gospodinu te budeš vjeran u ispunjenju onoga što Gospodin očekuje od tebe u ovom radnom danu. Prikaži joj svoj dan.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmah uspori svoj ritam dana da bi se postavio pred Gospodina i govorio mu iz srca: „Evo me, Gospodine, još jednom pred tobom. Želim provesti neko vrijeme s tobom. ” Papa Franjo podsjeća nas da je “svijet bogat, a siromašni se povećavaju oko nas”. Što ti sugeriraju ove papine riječi? Što želiš prikazati Gospodinu? Što ti oduzima mir ili ti treba biti prosvijetljeno u srcu? Zatraži snagu i svjetlost i pripremi se za rad u ostatku dana kako bi promijenio stvarnost koju papa Franjo osuđuje.

S Isusom u noći

Smiri se u suton. Prikupi ono što je proživljeno. Kakav ti je bio dan? Gdje si stavio svoje srce? Jesi li bio na raspolaganju za pomoć i služenje braći i sestrama? Kakva je tvoja ljubav bila u tvojim zadacima i služenju drugima? Ne radi se o onome što radiš već o ljubavi koju si iskazao. Tijekom ovog mjeseca pokušaj da tvoji postupci budu usmjereni na opće dobro u tvojoj okolini. Zapiši cilj poboljšanja u službi svojoj braći i sestrama.

Zdravo Marijo…