Skip to content

Ponedjeljak, 22.3.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan zahvaljivanjem na primljenim darovima i prinesi dar Bogu Života. „Ja sam svjetlo svijeta. Tko mene slijedi, sigurno neće ići po tami, nego će imati svjetlo koje vodi u život. Ja svjedočim za se,  i Otac koji me posla svjedoči za me. “(Ivan 8: 12, 18). U Papinoj svjetskoj molitvenoj mreži i EPM-u posebno smo pozvani biti svjedoci Isusove misije suosjećanja za svijet time što smo i sami misionari u svom svakodnevnom životu. Prihvaćaš li ovaj poziv?

S Isusom tijekom dana

Prije početka popodneva, odvoji nekoliko minuta kako bi se pomolio s Isusom, pregledaj svoj dan i obnovi svoje odluke za danas. “Međutim, s istom snagom mogu i moram potvrditi da nema grijeha koji Božje milosrđe ne može doseći i uništiti gdje god nađe pokajničko srce koje traži pomirenje s Ocem” (Papa Franjo). Neka ove riječi pape Franje odjeknu u tvom srcu i pripremi se za treći korak u pripremi sakramenta oproštenja: zamoli svoju dušu da objasni svoje postupke od posljednje ispovijedi.

S Isusom u noći

Pronađi mirno mjesto za završetak dana. Budi zahvalan na onome što si danas doživio i zaviri u sebe. Čemu ili komu daješ srce? Što je danas zaokupilo tvoju maštu, tvoje želje ili tvoje slobodno vrijeme? Je li te pokrenula ljubav prema Bogu i tvojoj braći i sestrama ili je sebičnost težila više? Zabilježi ono što si otkrio i daj to Ljubavi koja sve čini novim. Što bi mogao učiniti drugačije za sutra? Zamoli Oca za njegovu pomoć i daj si priliku da se pomiriš sakramentom. Zdravo Marijo…