Skip to content

Ponedjeljak, 21.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Primi današnji poziv: “Ne osuđujte nikoga da vas nitko ne osuđuje.” (Mt 7: 1-5.) „Ljubav nastoji šutjeti o zlu koje može biti u drugoj osobi … ograničiti sud, sadržavati sklonost ka izražavanju oštre i neumoljive rečenice … ljubav se brine za sliku drugih, s delikatnosti koja vodi očuvanju čak i dobre reputacije neprijatelja “(papa Franjo). Paziš li na svoju braću i sestre u svom govoru i u svojim mislima? Moli za milost da budeš osoba koja ljubi i za milost ljubavi kod mladih ljudi pozvanih na brak. Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zastani u danu. Stavi svoje srce uz Isusa. “Neugodan dio veze nije cjelokupnost te veze … lako se može prihvatiti da smo svi složena kombinacija svjetla i sjene. Drugo nije samo ono što me muči … Ljubav koegzistira sa nesavršenstvom “(papa Franjo). Ljubav zna biti mirna i dalje suočena s ograničenjima drugoga. Vidiš li obično samo” sjene “onih koji su s tobom na putu, ili prepoznaješ i njihovo ‘svjetlo’? Oni koji se pripremaju za brak moraju naučiti ovu umjetnost. Surađuj s ovom misijom iz svog mjesta i nastavi putovanje.

S Isusom u noći

Na kraju putovanja zatraži nadahnuće Duha Svetoga i zahvali za današnje darove. Jesi li razmišljao o plodovima svakog dara, sa svijetle strane svake situacije, čak i kad su stvari bile izazovne? Ili si se usredotočio na nedostatke, negativne strane i ono što ti se ne sviđa? Ako je tako, zatraži oprost i Gospodinovu pomoć kako bi sutra mogao pokupiti najbolje voće u svojoj košarici, a ostatak ostaviti po strani. Tvoje svjedočanstvo pomoći će onima koji se pripremaju za brak, rasti u radosnoj predaji i održavati pozitivne izglede. Zdravo Marijo.