Skip to content

Ponedjeljak. 17.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj posljednji tjedan Uskrsa sa željom da budeš svjesniji prisutnosti Duha Svetoga, koji te prati iz dana u dan. Isus nas danas podsjeća: “Pobijedio sam svijet.” (Ivan 16, 29-33). Uzašao je na nebo, ali nas nije ostavio siročad. Njegov je Duh s tobom. Usmjeri mu svoje molitve ovog jutra, moleći ga da ti raspali srce kako bi moglo nalikovati Isusovu. On prikazuje tvoj rad, tvoju molitvu, tvoje patnje i ono što te košta … za papine nakane.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Stvori prostor u svom rasporedu da bi bio s Gospodinom danas poslijepodne. Prepusti se molitvi i meditiraj o papinim riječima: „Sadašnji kontekst zahtijeva globalni financijski okvir, sa svojim vlastitim poštenim i jasnim pravilima, kako bi se postigao pravedniji i jedinstveniji svijet u kojem je moguće pobijediti glad, ponuditi svima dostojan posao, pristojan dom i potrebnu zdravstvenu zaštitu. ” Pravda, pravičnost, solidarnost, dostojanstvo … što danas možeš učiniti da ove riječi postanu stvarnost oko tebe?

S Isusom u noći

Odvoji malo vremena da pogledaš ovaj dan koji završava i budi zahvalan na onome što si doživio. Kakav je bio tvoj odnos s drugima i sa tvojom okolinom? Jesi li dobro pazio na svaku osobu koja je danas ušla u tvoj život? Razmisli o ovoj frazi pape Franje “prijeći od potrošnje do žrtve, od pohlepe do velikodušnosti, od otpada do sposobnosti dijeljenja … znači ići malo po malo od onoga što želim prema onome što Božji svijet treba.” Ako želiš zamoliti Gospodina za oprost za nešto, to možeš učiniti zajedno sa ciljem tvog sutrašnjeg putovanja.

Zdravo Marijo…