Skip to content

Ponedjeljak, 16.08.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Ovdje, na ovom meni toliko uobičajenom mjestu, osvješćujem život koji teče i otkrivam u njemu prisutnost uskrslog Gospodina. Zahvaljujem mu na daru života i zato što me svaki dan podsjeća na onu duboku želju koja obitava u meni: “Što trebam učiniti da bih stekao život vječni?” Ovdje usred mjesta gdje provodim dane, Isus još jednom budi tu želju u meni i pokreće me da se oslobodim: slobodan za ljubav i život. Slobodan za našu Crkvu, kako bi ona bila zajednica muškaraca i žena koji voli. Oče naš …

S Isusom tijekom dana

„U njoj bijaše život i život bijaše Svjetlost ljudima; svjetlost svijetli u tami, i tama ga ne obuze“ (Iv 1, 4-5). Ovdje i sada, život mi priziva u sjećanje ove evanđeoske riječi. U tom sjećanju prepoznajem kako je u svakom koraku mog putovanja život koji priželjkujem već ovdje sa svom svojom veličinom i jednostavnošću. Probudim se – još jednom – zahvaljujući Svjetlu života. Vraćam se svom danu otvoren i dostupan da pozdravim Gospodinovo svjetlo u onome što doživljavam.

S Isusom u noći

Odvoji trenutak kako bi se osvrnuo na dan. Cijeni mogućnosti koje ti je Bog dao. Jesi li bio svjestan Njegove ljubavi? Koje su ti se inspiracije pojavile u srcu? Vidiš li kako te Bog traži i želi te voditi prema sebi? Sjeti se da u tišini možeš čuti umirujući šapat Njegovog glasa koji omogućava tvom srcu da se istinski odmori. Utvrdi stav koji će ti omogućiti da u svom životu budeš smireniji i svjesniji božanskog djelovanja.