Skip to content

Ponedjeljak, 14. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Ako smo svi braća i sestre, na Zemlji smo da pomažemo jedni drugima, a ne da se zamjeramo. Prema Isusovoj molbi: “Ne postavljajte se za suce i nećete biti suđeni” (Lk 6,37). Želim biti pažljiv na svoje misli s obzirom na druge: moja inteligencija može prosuđivati ponašanja, mišljenja, postupke, ali ću čuvati svoje poštovanje prema ljudima, oni su veći od njihovih djela. Ako se u mom umu pojavi bilo kakva grubost, želim je kanalizirati u odlučnost da pokažem milosrđe. Dođi, Gospodine Isuse.

S Isusom tijekom dana

“Došlo je vrijeme da se potakne nova vizija za bratski i ujedinjeni humanizam pojedinaca i naroda. Znamo da vjera i ljubav potrebne za ovaj savez crpe svoj poticaj iz otajstva otkupljenja povijesti u Isusu Kristu, skrivenom u Bogu, još prije stvaranja svijeta. A također znamo da savjest i osjećaji ljudskog bića nipošto nisu nepropusni ili neosjetljivi na vjeru i djela ovog sveopćeg bratstva, posijanog evanđeljem Kraljevstva Božjega” (papa Franjo). Za to prikazujem sebe tebi, Gospodine.

S Isusom u noći

Pada večer. Moje aktivnosti se usporavaju. Pregledavam ih s tobom, Gospodine. Na čemu ću ti zahvaliti? Pozitivni osjećaji koji su prošli moj um, moje srce; radnje koje bi se mogle poduzeti mirnim putem. Jesam li imao strpljenja ili sam ponekad žurio? Kako sam koristio digitalne tehnologije? Kao način stvarnog upoznavanja drugih? Ili sam pao u iluziju da jednim klikom manipuliram svojim svijetom? Također moram ići izvana u unutrašnjost: digitalni svijet prvo daje sliku, ali moram poštivati tajnu da još uvijek ne znam sve unatoč tome što imam pristup. Gospodine, pomozi mi razumjeti.