Skip to content

Ponedjeljak, 14.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan za ovaj novi dan i dopusti da ti Riječ odjekne. „Dajte onome tko od vas traži“ (Matej 5, 38-42). U ovoj kulturi prava, koja odgađa dužnosti, usudiš li se u sebi konjugirati glagol “Dati” za izgradnju mostova? Papa Franjo pomaže ti da razmisliš kako bi poduzeo korak: “U mnogim dijelovima svijeta potrebni su putovi mira koji vode do zacjeljivanja rana, potrebni su obrtnici mira koji su voljni generirati procese zacjeljivanja i spajanja s domišljatošću i smjelošću” (Fratelli tutti, 225). Stavi se na raspolaganje Kristovoj misiji, prikazujući putovanje za izazov mjeseca.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Pronađi kut i odvoji trenutak za molitvu u nakanu mjeseca. Kako pomoći mladim ljudima da otkriju ljepotu braka, ako ne iz obitelji? “Obiteljsko zajedništvo može se sačuvati i usavršiti samo uz veliki duh požrtvovnosti. Doista, zahtijeva brzu i velikodušnu dostupnost svih članova obitelji razumijevanju, toleranciji, opraštanju i pomirenju “(papa Franjo). Koje od ovih predloženih stavova želiš zauzeti tijekom nastavka putovanja? Mladi trebaju tvoj poticaj.

S Isusom u noći

Makni se na trenutak od svojih aktivnosti kako bi zaključio dan. Pogledaj iskustvo, zahvali za ljude koji su ti najbliži svaki dan. Uključuje li tvoja ljubav velikodušno druge ili odabire prema sebičnim kriterijima? Papa Franjo prenio nam je da “Obiteljska jezgra ne samo da pozdravlja život generirajući ga u vlastitim njedrima, već se otvara, izlazi iz sebe da svoje dobro izlije na druge, brine o njima i traži njihovu sreću” (papa Franjo). Što možeš poboljšati u tom smislu? Moli Gospodina za velikodušno otvorenu ljubav prema sebi i onima koji će se vjenčati.

Zdravo Marijo…