Skip to content

Ponedjeljak, 11.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Primi dar novog dana i pusti da u tvom srcu odjeknu Isusove riječi: „Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi. Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim “(Marko 1: 14-20). Imaš li u svom srcu posebno mjesto za Isusa? Šuti unutra i budi ohrabren slušati kamo te danas poziva Gospodin da bi ga slijedio kao apostol njegova poslanja suosjećanja sa svijetom. Postavi svoju molitvu na stranicu Klikni i moli i moli se putem interneta sa Papinom svjetskom molitvenom mrežom za nakanu mjeseca.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak danas poslijepodne da se pomoliš s evanđeoskim stavom Dobrog Samaritanca (Luka 10: 25-37). Papa nas poziva da vidimo da se “jedan zaustavio, pozdravio ga, izliječio vlastitim rukama, stavio novac u džepove i brinuo se o njemu … dao mu je svoje vrijeme.” Jesi li ikad osjetio da se netko brine o tebi, preuzima odgovornost ili te nosi? Što ti je to iskustvo ostavilo u srcu? Bratstvo traži da daš vremena drugima, da se brineš i oslobodiš ih tuge i patnje. Tko te danas treba?

S Isusom u noći

Odmori se kako bi završio dan i zahvali Gospodinu za ljude s kojima si se danas susreo: one koji ti se sviđaju i one koji ti se ne sviđaju. Zapiši i zapamti nešto što si od njih naučio, posebno one stvari koje su ti teže. Koje osobine otkrivaš u njima? Kakve talente imaju? Vrijede li ti ili ih obično svedeš na ono što ti se kod njih ne sviđa? Budi zahvalan za ljude koje ti Bog stavlja na put i moli za njih. Zatim se pripremi živjeti novo sutra.

Zdravo Marijo…

Prevela: Nelica Validžić
translator