Skip to content

Ponedjeljak, 07.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

S radošću dočekaj priliku koju ti pruža ovaj novi dan. „Sreća nije nešto što kupujete u supermarketu, sreća dolazi samo od ljubavi i prepuštanja ljubavi“ (papa Franjo). “Radujte se jer ćete na nebu imati veliku nagradu.” (Matej 5, 1-12) Gdje stavljaš svoju radost? U materijalno? U ljubav? Zamoli Isusa da te uvijek podsjeća na to što znači biti istinski sretan. Prikaži svoje putovanje onima koji su pozvani u brak, kako bi im se moglo pomoći da otkriju istinsku sreću u međusobnoj ljubavi Kristovom ljubavlju.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se prije nastavka dana. Sjeti se da Bog želi da budeš sretan i pokazuje ti put: „Naš Gospodin cijeni … one koji se raduju sreći drugoga. Ako ne njegujemo svoju sposobnost uživanja u dobru drugoga i … koncentriramo se na vlastite potrebe, osuđujemo sebe da živimo s malo radosti, … kao što je Isus rekao, ‘više je sreće u darivanju nego u primanju ‘”(papa Franjo). Nemoj se obeshrabriti ako se spotakneš, važno je vratiti se na pravi put u tom pogledu. Učini to za mladiće i djevojke koji se pripremaju za brak.

S Isusom u noći

Pronađi tihi kutak i budi zahvalan za ovaj dan. Božja je ljubav vjerna i traži našu radost, čak i kad se udaljimo. Jesi li mogao živjeti ovu ljubav danas? “U obiteljskom životu sjećamo se da ta osoba koja živi s nama zaslužuje sve, budući da ima beskrajno dostojanstvo, jer je predmet Očeve neizmjerne ljubavi. Tako niče nježnost sposobna u drugome probuditi radost osjećaja ljubavi “(Amoris laetitia 323). Želiš li se ispričati za nešto? Razgovaraj s Gospodinom tako da oni koji se pripremaju za brak otkriju vjernost svojstvenu Ljubavi.

Zdravo Marijo…