Skip to content

Ponedjeljak, 01.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Primi dan njegujući novu misiju ovog mjeseca: moliti se za žene žrtve nasilja, zaštititi ih od društva i razmotriti i čuti njihove patnje. Donesi svom srcu njihovu bol i dramu koju žive. Ponudi svoj dan i svoju molitvu za njih. Zahvalni smo ženama Svjetske molitvene mreže argentinskog pape koje nam pomažu u molitvi ovog mjeseca pripremajući svakodnevne molitve. „Pođi kući svojima pa im javi što ti je učinio Gospodin, kako ti se smilovao.“ (Marko 5: 1-20).

Oče naš …


S Isusom tijekom dana

Odmori se u svom danu kako bi uskladio srce. Put srca poziva nas da prepoznamo jesu li naša konkretna ponašanja suradnici Kraljevstva ili suučesnici zla u svijetu. “Preporod čovječanstva započeo je sa ženama. Žene su izvor života. Međutim, kontinuirano ih vrijeđaju, tuku, siluju, potiču da se prostituiraju i da eliminiraju život koji nose u maternici “(Papa Franjo). Kako gledaš na žene najbliže u svom životu? Služe li tvoje riječi o njima većem dobru? Zapamti da promjena započinje malim gestama. Ponovno započni svoj dan.
S Isusom u noći

Budi zahvalan na kraju ovog dana. Postani svjestan žena s kojima si se susreo i njihovih patnji. Jesi li se mogao ponuditi za njih? Jesi li uzeo u obzir nakanu koju nam papa Franjo povjerava u Papinoj svjetskoj molitvenoj mreži, u korist najugroženijih žena? Preispitaj svoj način života u ovoj službi i istakni svrhu povećanja dostupnosti Isusovoj misiji. Zdravo Marijo…