Skip to content

Petak, 31.12.2021. STARA GODINA

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Predaj ovaj novi dan Gospodinu, sa onim što imaš od svjetla i sjena, onakav kakav jesi. „Riječ tijelom postade“ Iv 1,1-18. Uzela nam je sve, posebno našu ranjivost, pa čak i naš grijeh. Nosio nas je na sebi, stavio nas duboko u sebe, u svoje srce. Nemoj se bojati baciti na Njega. Povjeri svoje putovanje Njemu, onima koje voliš i onima koje ti je teško voljeti. Zamoli ga da bude tvoja vlastita ‘riječ’ koja pretpostavlja drugog kakav on jest. Prikaži sve ovo za izazov mjeseca. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Mjesec se zatvara. Zauzmi miran prostor u popodnevnim satima. Pozvani smo slijediti Isusove stope sudjelujući u „poslanju suosjećanja za svijet, moleći i mobilizirajući se za izazove čovječanstva. To podrazumijeva pristanak da postanemo ranjivi, prepuštamo se duboko dirnutim onim što naša braća i sestre žive diljem svijeta, bacamo svoje “štitove” i rušimo svoje “zidove” kako bismo izašli iz ravnodušnosti i ušli u “kulturu susreta”. Korak 8 DC. Kako te ovo promišljanje izaziva? Kome treba tvoja blizina i suosjećanje? Moli za katehete.

S Isusom u noći

Smiri se. Zaključi mjesec i godinu koja završava. Kako si doživio susrete i događaje? Jesi li dopustio Isusu da preuzme tvoje geste? Jesi li svoje dane pretvorio u misijsku zemlju suosjećanja za one oko sebe? Jesi li pokušao moliti svoj život prinoseći ga na nakane svakog mjeseca? Što bi promijenio? Ispričaj se za ono što si mogao učiniti bolje. Stavi prošlost u ruke milosrđa i sutra počinje obnovljena godina u ljubavi. Zdravo Marijo.