Skip to content

Petak, 29.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan sa samopouzdanim duhom. Milost Gospodnja djeluje, čak i ako plodove ne vidimo odmah. „U potrebnim stvarima, jedinstvo; u sumnjivom, sloboda; i u svima njima dobročinstvo “(sveti Augustin). „Sjeme klija i raste, sam ne zna kako“ (Marko 4: 26,34). Radi za mir i pravdu ne očekujući ništa zauzvrat, dajući sve od sebe. Prikaži svoj dan za papine nakane.

Oče naš …


S Isusom tijekom dana

Zastani kako bi pogledao svoje srce u svjetlu Gospodnje ljubavi koja se svaki dan slobodno očituje u tvom životu, bez zahtjeva. “Postoji nagrada. To je sposobnost da se neke stvari rade zbog njih samih, jer su dobre same po sebi, ne očekujući nikakve uspješne rezultate, ne očekujući odmah nešto zauzvrat “(papa Franjo). Kako se povezuješ s drugima? Činiš li dobro, čak i kad ne primiš nikakvu plaću? Nagrada u ljudskim odnosima jasan je znak unutarnje slobode i ljubavi prema dobru, poput one Gospodnje. Danas popodne donesi odluku da ćeš davati od sebe besplatno.

S Isusom u noći

Uđi u sebe i budi zahvalan na danu koji završava. Kako je bilo? Pogledaj trenutke kad si s nekim imao poteškoća. Koje su se misli pojavile? Kakve si stavove imao? Jesi li gajio jedinstvo ili podijeljenost? Suočen sa sukobima, zamoli Boga za pomoć u izgradnji mostova, nemoj se voditi svojim nepovoljnim osjećajima i ne napuštaj svoje dobre nakane. Primi na znanje i vježbaj od sutra! Zdravo Marijo…