Skip to content

Petak, 28.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori svoje srce ovom novom danu koji ti Bog daje. S ljudima koje danas susretneš stavi u njihove ruke ono što si planirao u svom dnevnom redu. Možda ti je na dnevnom redu odlazak u crkvu radi susreta s Bogom. Ako je moguće, zakaži vrijeme za pristup molitvenom domu: “Moja će se kuća zvati Kuća molitve” (Marko 11, 11-26). Danas prikaži svoja djela za papine nakane.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Na trenutak smiri svoje brige i ono što te brine. Napravi unutarnju tišinu da bi danas poslijepodne susreo Isusa. Pregledaj ono što si dosad doživio … trenuci kada možda nisi odgovorio na poziv koji ti je Bog stvorio … zlo koje si pronašao oko sebe i male detalje dobra na koje si do sada nailazio . “Raširena korupcija i sebična utaja poreza poprimili su globalne dimenzije. Želja za moći i imanjem nema granica “(papa Franjo). Pregledaj svoj život u svjetlu papinog razmišljanja.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana uđi u svoje srce i budi zahvalan za ono što si doživio. Osjećaš li da te nešto veže i sprječava da se predaš drugima? Što je to što ne želiš pustiti, a što ti ne dopušta da rasteš u Ljubavi? Gdje si usidrio svoje srce danas, u Bogu ili u ljudskoj sigurnosti? Istinska te ljubav oslobađa svih veza. Zamoli za oprost ako si se danas držao svoje sebičnosti i zanemarivao ljubav svog brata. Što sutra možeš učiniti drugačije da rasteš u slobodi i više voliš sva stvorenja? Napiši svoj cilj.

Zdravo Marijo….