Skip to content

Petak, 26.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan za novu zoru pripremajući svoje srce za provođenje stavova Kraljevstva. „Ne bude li vaša pravednost veća od pravednosti književnika i farizeja, sigurno nećete ući u kraljevstvo nebesko.“ (Matej 5: 20-26). Neka prijestupi prođu, vrati osmijeh na teške interakcije, podijeli s onima koji su zlobni, pruži onima koji te uskraćuju, otvori vrata onima koji ih zatvore, uvijek oprosti. Gospodin pruža suosjećanje da dosegne toliko žena koje pate od nasilja kako bi njihova srca mogla ozdraviti i vratiti im se život.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Dobrodošao u popodnevnu pauzu i pregledaj jesi li uspio prepoznati darove i talente svoje braće i sestara danas. Papa nam kaže da su „žene protagonisti odlazeće Crkve. Oni slušaju i brinu se za potrebe drugih s izraženim kapacitetom da održe dinamiku pravde u klimi „kućne vrućine“ u različitim društvenim okruženjima u kojima rade. Blagosloviti znači “reći dobro” o drugima. Cijeni u ženama koje su u tvom krugu ove talente koje Papa ističe. On ti ponovno započinje dan.
S Isusom u noći

Ponovno započni dan. Budi zahvalan za velike ili male milosti koje ti je Bog dao: razgovor, iznenađenje ili društvo. Postani svjestan onih s kojima si imao poteškoća, pogotovo ako su žene. Jesi li se postavio na njihovo mjesto pokušavajući razumjeti ili si radije sudio? Jesi li povrijedio ili zaliječio svojim stavovima? Kako bi mogao popraviti nanesenu štetu? Odluči se sutra imati gestu ljubavi, posebno sa ženom ranjenom životom. Zdravo Marijo…