Skip to content

Petak, 26.03.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

Započni svoj dan dobre volje nudeći svoj život Gospodinu. „Ako, dakle,  ne činim djela svog Oca, i dalje mi ne vjerujte. Ali ako ih zbilja činim, makar meni i ne vjerovali, vjerujte djelima da znadnete i sve više spoznajete da je  Otac u meni, a ja u Ocu! “(Ivan 10: 37-38). Očeva djela koja je Isus spomenuo ona su koja proizlaze iz suosjećajnog pogleda s kojim Bog vidi ljude. Isus govori i svjedoči o Bogu milosrđa, uvijek spremnom na oproštenje i pomirenje. Što te  sprječava da se pomiriš?

S Isusom tijekom dana

Odmori se kako bi susreo Isusa i razgovarao s njim dok oponašaš njegov život u odnosima sa svojom braćom i sestrama. „Ne postoji zakon ili propis koji mogu spriječiti Boga da zagrli sina koji mu se vrati, prepoznajući da je pogriješio, ali odlučan da krene ispočetka.“ (papa Franjo). Posljednje dane ponizno si i sa zahvalnošću pripremao sakrament oproštenja. Vrijeme je da putem Crkve potražiš meditaciju o milosti opraštanja koju je naš Bog Otac rezervirao za tebe. Ne boj se, On te čeka.

S Isusom u noći

Smiri unutarnju buku, traži smiraj u ovom danu koji završava i budi zahvalan za ono što si doživio. Otkrij pokrete svog srca. Jesi li primio Božju ljubav prema sebi i prema drugima ili si je se lišio? Jesi li gajio božansku dobrotu ili radije sebične misli, riječi i geste? Koliko je svake stvari bilo u tvojim stavovima? Kad se lišiš primanja Ljubavi, uskraćuješ je i drugima. Ono što uzgajaš u svom vrtu pogoduje ili šteti tvojem okolišu. Zamoli za oprost zbog nedostatka ljubavi i otvori svoje srce Ocu u sakramentu milosrđa. Zdravo Marijo…