Skip to content

Petak, 24.12.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Večeras je Badnjak: pripremi se za ulazak u jasle s betlehemskim pastirima i cijelom Crkvom. “Ne bojte se, donosim vam radosnu vijest, koja će izazvati veliku radost za sav narod: danas vam se rodio Spasitelj u gradu Davidovu, koji je Mesija, Gospodin.” Lk 2,10 . Odjekni u ovoj poruci radosti koja mijenja tijek svačije životne priče. Kako ćeš se pripremiti za ovaj dan? Tko oko tebe treba slaviti drugačiji Božić? Prikaži svoj dan i moli se za nakanu mjeseca. Oče naš.. .

S Isusom tijekom dana

Ovog poslijepodneva slušaj srcem riječi pape Franje: „U Betlehemu otkrivamo da Božji život teče žilama čovječanstva. Ako ga prihvatimo, priča svakoga od nas se mijenja. Jer kada Isus promijeni naša srca, središte života više nije moje gladno i sebično ja, nego On koji je rođen i živi iz ljubavi (papa Franjo). Što je središte tvog života? Proživi Božić u ljubavi. Koju akciju možeš smisliti i pružiti je onome tko je treba? Moli za katehete, smještajući ih večeras s Djetetom.

S Isusom u noći

Uđi u duboki mir koji donosi Kristovo rođenje. Razmotri prizor u Betlehemu. Na koji način ti to govori? Jesi li proživio ovaj dan imajući na umu Isusovo rođenje i poruku koju ti ono donosi? Dijeliš li ovu poruku Božje ljubavi s drugima? Ako se trebaš pomiriti s nekim, nemoj odgađati. “Dijete dolazi na svijet, slabo i krhko, kako bismo nježno prepoznali svoje slabosti. Ne samo to, nego i kako bismo otkrili nešto važno: kao u Betlehemu, Bog želi učiniti velike stvari kroz naše duhovno siromaštvo ” (Papa Franjo). Počni iznova sutra obnovljen u ljubavi. Zabilježi svoju odluku kako bi to učinio. Zdravo Marijo…