Skip to content

Petak, 24.09.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali Gospodinu za ovaj novi dan. To je nova prilika da ga bolje upoznaš i rasteš u prijateljstvu s njim. Zatim im je rekao: “Ali, što mislite da sam ja?” Petar je u odgovoru rekao: ‘Božji Mesija’ “(Lk 9:20). Nastoj da tvoja vjera bude rezultat tvog osobnog odnosa s Gospodinom. Tko je za mene Isus? Vođa, prijatelj, sudac, učitelju, suputniku, dostižno biće, kombinaciji svega toga? Zamoli ga za pomoć da više vjeruješ u njega, da ga više voliš i da ga slijediš s uvjerenjem. Prikaži svoj dan za mjesečnu nakanu. Oče naš. ..

S Isusom tijekom dana

Prije nego nastaviš dan, zastani na trenutak. Upamti da je „sve povezano, a istinska briga za naš život i naš odnos sa prirodnim svijetom neodvojiva je od bratstva, pravde i odanosti onima oko nas“ (papa Franjo). Glas stvaranja poziva te na veću bliskost sa Srcem Isusovim kako bi se mogao vlastitom ljubavlju brinuti o sebi i onima oko sebe. Koje promjene u svom načinu života i odnosima želiš napraviti? Zamoli Isusa za njegovu milost prije nego što se vratiš svojim svakodnevnim aktivnostima.

S Isusom u noći

Prošao je još jedan dan. Zahvali na tome, uživajući u blagoslovima koji su bili prisutni cijelo vrijeme. Jesi li mogao ostati u Isusovoj prisutnosti u svojim zadaćama? Jesi li u sebi zadržao njegovu dobrotu, suosjećanje ili si se držao stvari koje su štetne za tebe i druge? Jesi li radio u korist općeg dobra? Ako si dopustio da se nanese šteta našem zajedničkom domu, zatraži oprost i sutra počni ispočetka u očuvanju ovog posebnog dara. Zapiši rješenje. Zdravo Marijo…