Skip to content

Petak, 21.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori oči i svoje srce za ovaj novi dan koji ti Gospodin daje da surađuješ s Njim i uspostaviš Kraljevstvo koje je došao donijeti. Isus te danas poziva da otkriješ njegovu prisutnost na poseban način u siromašnim, u jednostavnim, u onima koji nisu zaštićeni pred moći i financijskim tržištem. Današnje nas evanđelje poziva da odgovorimo na Isusovo pitanje “Voliš li me?” i da se prilagodimo njegovoj misiji suosjećanja sa svijetom: “Nahrani ovce moje”. (Ivan 21, 15-19). Prikaži svoj dan za papine nakane.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zaustavi se na putu. Utišaj buku oko sebe i pripremi se za susret s Isusom danas poslijepodne. Razmisli s Papom o svom putovanju. Kakva je tvoja orijentacija za danas? Koje su tvoje potrebe? “Svjetska kriza koja utječe na financije i gospodarstvo otkriva njihove neravnoteže i, prije svega, ozbiljan nedostatak njihove antropološke orijentacije, što čovjeka svodi na samo jednu od njegovih potreba: potrošnju” (papa Franjo). Pregledaj svoje stavove i preusmjeri ostatak dana.

S Isusom u noći

Saberi se. Budi svjestan svog dana i budi zahvalan na susretima, društvu, riječima koje su ti dobro došle. Trijeznost se rađa iz zahvalnog srca koje prepoznaje da je sve dar i poziv na brigu. Kako se brineš o imovini koju zaradiš svojim radom? Znaš li velikodušno dijeliti? Brineš li se o ljudima i daješ li im prioritet? Zapiši obvezu da ćeš brinuti o darovima koje ti Gospodin daje.

Zdravo Marijo…