Skip to content

Petak, 18. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Hvala ti, Gospodine, za ovaj dan koji sada počinje. „Kamen koji su graditelji odbacili postao je kamen temeljac“ (Mt 21,42). Crkva je naša kuća, trebao bih je učiniti primamljivom “borbenom bolnicom” koja prima sve ranjenike u skladu s tim, kako kaže papa Franjo. Danas ću poželjeti dobrodošlicu nekome kome treba ljubazan čin. Prinosim ovaj dan u molitvi za kršćane koji se suočavaju s novim bioetičkim izazovima, uvijek svojom molitvom i djelovanjem promičući obranu ljudskog života.

S Isusom tijekom dana

Iako učim mnoge vježbe kako bih bio pozitivan i sretan, sigurno će biti izazovnih trenutaka u mom životu. Ovo nije biti negativan, već način da se shvati da sve prolazi. Samo Božja ljubav i milost nikada neće proći. Vjera me tjera da vjerujem da su poteškoće konačne i da će me molitva održati sjedinjenom s Bogom kako bih prevladao svaku prepreku. Molitva u svakom trenutku u životu je poput baterije koja će ojačati naše srce za prevladavanje izazova.

S Isusom u noći

Sad kad je dan završio, nekoliko trenutaka šutim. Na čemu moram biti zahvalan? Jesam li volio? Jesam li služio? Identificiram vrijeme kada sam bio dostupan drugima. Jesu li moje geste bile znakovi ljubavi i poštovanja? Zahvalan sam na daru života i spreman sam pokazati ljubav u svim svojim gestama. Zdravo Marijo…