Skip to content

Petak, 18.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dočekaj ovo novo jutro sa zahvalnim srcem. Što te najviše zanima? Na što usredotočuješ svoj dan? “Tvoje je oko svjetiljka tijela” (Mt 6,19-23). Kako gledaš na one oko sebe ili na događaje koje doživljavaš? Vidiš li ih kao dar ili prepreku; kao priliku ili kao smetnju? Sjeti se izazova mjeseca i prikaži svoje putovanje za mlade kako bi mogli jasno vidjeti za što se pripremaju kad odaberu poziv za brak. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Odmori se, sjeti se da te izazov mjeseca poziva da pomogneš mladim ljudima koji se pripremaju za brak. Kako se svakodnevno suočavaš sa susretima s onima oko tebe? „Da bismo bili spremni za istinski susret s drugim, potrebno je gledati drugoga s ljubaznošću. To nije moguće kada vlada pesimizam, koji samo naglašava tuđe nedostatke i pogreške. Ljubazno gledanje omogućuje nam da ne budemo pobijeđeni vlastitim ograničenjima i omogućuje nam udruživanje radi zajedničkog cilja, čak i ako smo različiti “(papa Franjo). Ponovo pokreni svoje putovanje.

S Isusom u noći

Utišaj nered i kaos svojih misli i potraži mirno mjesto kako bi zahvalio na putovanju svog života. Kako prosuđuješ vrijednost nečega? Usredotočuješ li se samo na očite uspjehe i dobre stvari ili također prepoznaješ vrijednost malih stvari, jednostavnih gesta ljudi? Ako si bio plitak u svojim prosudbama, zatraži oprost i počni s novom odlučnošću sutra – da bi bio zahvalan na malim stvarima u životu, posebno u ljudskim odnosima i drugim ljudima. Tvoj će primjer pomoći mladencima da izrastu u iskrenoj ljubavi koja percipira duboku istinu skrivenu u srcu drugoga. Zdravo Marijo…