Skip to content

Petak, 15.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan za novi dan. Uzmi svrhu otkrivanja Gospodinove prisutnosti u onome što živiš. Gesta milosrđa, zahvalan pogled i opraštanje onima koji su nas povrijedili stavovi su koji pomažu ljudima stati na noge i izgraditi Kraljevstvo. „Kažem ti, ustani, uzmi svoju prostirku i idi“ (Marko 2: 1-12). Sjeti se da je “Isus Krist lice Očevog milosrđa” (papa Franjo). Ponudi svoj dan za papine nakane. Neka ove riječi danas odjekuju u tvom srcu.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odvoji malo vremena kako bi zastao i razmislio o nakani mjeseca. Papa nam donosi dobrog Samaritanca i kaže nam da je „on bio taj koji je postao susjed ranjenom Židovu. Kako bi postao blizak i prisutan, prešao je sve kulturne i povijesne barijere. ” Koje te prepreke dijele od one braće s kojom si se udaljio? Što te sprječava da se pomiriš s njima? Poduzmi inicijativu da te poteškoće ne nastave odvajati od njih. Ne ostavljaj mjesta podjeli. Postani susjed drugima.

S Isusom u noći

Uđi u sebe i budi zahvalan na danu koji završava. Kako je bilo? Pogledaj trenutke kad si s nekim imao poteškoća. Koje su se misli pojavile? Kakve si stavove imao? Jesi li gajio jedinstvo ili podijeljenost? Suočen sa sukobima, zamoli Boga za pomoć u izgradnji mostova. Ne vodi se svojim nepovoljnim osjećajima i ne napuštaj svoje dobre svrhe. Primi na znanje i vježbaj od sutra!

Zdravo Marijo…