Skip to content

Petak, 14.05.2021

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro


Budi zahvalan na ovom novom putovanju koje ti Bog pruža. Postani svjestan da si izabran i pozvan. Isus nas podsjeća na ovo danas u Evanđelju: “Ja sam taj koji sam vas izabrao.” (Ivan 15,9-17). Budi zahvalan na ovoj sklonosti i razmisli: Zašto si izabran? Izbor također podrazumijeva misiju. Na što se osjećaš pozvanim? Što misliš, kamo te Bog danas šalje da ostvari svoju milost? Ponudi svoje radosti, svoje borbe i svoja djela za papine nakane. Započni svoj dan sa ciljem da bolje odgovoriš na njegov poziv i misiju koju ti povjeri.
Oče naš …


S Isusom tijekom dana
U trenutku odmora razmisli o riječima papine nakane za ovaj mjesec: „Među čimbenicima koji pogoršavaju probleme su gospodarstvo i financije koje su, umjesto da služe konkretnom čovjeku, uglavnom organizirane da služe sebi i izbjegnu nadzor javnih vlasti, koje ostaju odgovorne za opće dobro, ali im nedostaju potrebni alati za ublažavanje pretjeranih apetita nekolicine. ” Jesu li tvoji poslovi i radnje usmjereni na služenje sebi ili drugima? Obnovi svoje odluke i cilj za danas.


S Isusom u noći
Dan završava. Potraži mjesto kako bi otkrio i bio zahvalan na Božjoj ljubavi. Kako si koristio darove koje ti je dao Gospodin, i duhovna i materijalna dobra? Jesi li ih mogao trezveno koristiti ili si tratio vrijeme i talente ne vodeći računa o drugima ili okolini? Imaj na umu da “Ako se osjećamo prisno vezani za sve što postoji, trijeznost i briga spontano će niknuti.” Ako vidiš da to nisi uzeo u obzir, zatraži oprost i obveži se za sutra.
Zdravo Marijo…