Skip to content

Petak, 12.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Podigni pogled kako bi te Gospodin pogledao danas. Pozdravi Njegovu novu priliku da voliš i služiš. “Zatim pogleda u nebo, uzdahnu te mu reče: ‘Effatha’ – to jest: ‘Otvori se!’ Otvore mu se uši i razriješi mu se sapeti jezik , te je pravilno govorio. “(Marko 7: 31-37). Za koje tišine trebaš Gospodina da ti pomogne otvoriti se? Tvoji stavovi otvaraju ili zatvaraju dijaloge s braćom i sestrama. Prikaži dan za žene koje trpe nasilje kako bi im Gospodin pomogao da izađu iz tišine.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Napravi trenutak stanke u danu kako bi vidio kako si živio svoju dostupnost Gospodinu. Kako si danas živio u bratstvu? Smatraš li da je svaka osoba koju susretneš vrijedna više od doprinosa koji može dati samo zbog činjenice da je osoba? Razmisli o svojim gestama, riječima, pogledima. Ponekad cijenimo ljude na temelju njihovih doprinosa. „Povijest nosi tragove ekscesa patrijarhalnih kultura, gdje su žene smatrane drugom klasom“ (papa Franjo). Iskoristi popodne kako bi cijenio ljude i daj im do znanja da ih cijeniš, posebno žene koje upoznaš.

S Isusom u noći

Pripremi se za završetak dana. Pregledaj svoje iskustvo Kako je protekao tvoj dan? Na čemu želiš biti zahvalan? Pogledaj ljude koje ti je Bog dao, posebno žene koje su ti najbliže u životu. Kako si se nosio s njima? Jesi li uspio slušati i postaviti se na njihovo mjesto ili si se zaključao u svom položaju? Zamoli za oprost ako nisi znao kako dočekati one koje ti je Gospodin stavio na put. Završi dan donošenjem odluke da sutra rasteš u dobroti i dobrodošlici drugima. Zdravo Marijo…