Skip to content

Petak, 11.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovaj blagdan Srca Isusova započni svoj dan s Njim. “Probio je bok i iz njega su potekle krv i voda” (Ivan 19, 31-37). Nije koplje, već Ljubav, ostavilo njegovo Srce zauvijek otvorenim za druge. Dopusti si da otvoriš svoje srce za Ljubav. „Kad srce zauzme takav stav, ono se može identificirati s drugima, bez obzira na to gdje su drugi rođeni ili odakle dolaze. Ulazeći u ovu dinamiku, ukratko, druge doživljavamo kao svoje tijelo “(Papa Franjo). Sudjeluj u ovoj misiji danas za nakanu mjeseca.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Kako hodaš kroz svoj dan? Srce Isusovo dijeli s tobom svoju misiju suosjećanja sa svijetom. “Isus očekuje od nas da odustanemo od traženja onih osobnih ili zajedničkih stvari koje nas sprečavaju da doživimo čvor ljudske oluje, kako bismo uistinu prihvatili doći u kontakt s konkretnim postojanjem drugih i spoznati snagu nježnosti” (Papa Franjo). Usuđuješ li se upotrijebiti ovu silu nježnosti koja ti je dana? Prikaži to tako da parovi koji počinju mogu živjeti u Ljubavi Srca Isusova.

S Isusom u noći

U ovom trenutku kad se tvoj dan završava, uđi u sebe i budi zahvalan na milosti koju ti je Gospodin dao. Zamišljaj one s kojima živiš ili one koji žive u tvojoj blizini. Jesi li obraćao pažnju na njihove potrebe, na njihove patnje? Papa nas podsjeća da se božanska Ljubav “tješi riječima, pogledom, pomaže, mazi, grli”. Jesi li im pokazao Ljubav? Ispričaj se ako to nisi uzeo u obzir i zapiši cilj za sutra. Moli se da mladi parovi budu vjerni u ljubavi jedni prema drugima i nauče umijeće opraštanja jedni drugima.

Zdravo Marijo…