Skip to content

Nedjelja, 9. siječnja 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovaj blagdan Isusova krštenja dočekaj jutro zahvalnog srca. Budi zahvalan za svoje krštenje, za svoju vjeru. Primi još jednom glas Oca koji kaže: “Ovo je sin moj ljubljeni” (Lk 3,15). „Otac govori svakome od nas, baš kao što je učinio i Isusu: ‘Ti si moj ljubljeni Sin  koji si po mojoj volji.’ Mi smo ljubljena djeca Božja. To je najdublji dio našeg identiteta” (papa Franjo). Planiraj kako ćeš živjeti svoje odnose i obavljati svakodnevne zadatke u skladu sa svojim identitetom voljenog djeteta. Prikaži svoj dan za ljude koji pate od vjerske diskriminacije i progona. Oče naš…

S Isusom tijekom dana

Potraži mirno mjesto za predah usred dana. Duboko udahni i utišaj svoj um kako bi slušao papu Franju: “Isus je Sin i postaje sluga grešnicima; On silazi k nama i Duh silazi na njega. Ljubav poziva na ljubav. To za nas nešto znači: u svakom činu služenja, u svakom djelu milosrđa koje činimo, Bog se očituje; Bog gleda svijet. To je značajno.” Što si odlučio učiniti kako bi očitovao Oca gdje god se nalazio? Nastavi ritam svog dana u miru.

S Isusom u noći

Smiri svoje srce razmišljajući o blagoslovima koje ti je Gospodin darovao u ovom danu. Kako si danas proživio susrete s onima koji su prošli pored tebe? Jesi li dočekao one koji su bili u tvojoj blizini ili si ostao u defenzivi? Ti si dijete koje voli Otac jednako kao i tvoj bližnji. Zamoli za oprost i zapiši svoju odluku za sutra.