Skip to content

Nedjelja, 31.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas zatvaraš još jedan mjesec moleći za papinu molitvenu nakanu kako bi nam Gospodin dao milost da živimo u punom bratstvu s braćom i sestrama drugih religija, moleći jedni za druge, otvarajući se svima. Što si naučio od bratstva ovog mjeseca? S kime se treba pomiriti? „Učio ih je kao onaj koji ima vlast“ (Marko 1: 21-28). Isusov autoritet proizlazi iz njegovog primjera života koji se usredotočuje na ljubav, plijeni i nitko iz nje nije isključen. Isus uvjerava svojom autentičnošću koja se temelji na ljubavi prema njegovu Ocu. Čini sve ulažući u to sve više ljubavi.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak kako bi se posvetio Gospodinu. Danas zaključuješ ovaj mjesec moleći se za papinu molitvenu nakanu o bratstvu; kaže nam: “Ako mogu pomoći samohranom čovjeku da živi bolje, to opravdava odustajanje od mog života.” Koje plodove sakupljaš od ovog mjeseca? Što ti je ostalo u srcu? U čemu moraš rasti da bi volio bližnjeg u konkretnim gestama? Obnovi svoje prikazanje Gospodinu i donesi odluku da rasteš u bratstvu i prepusti se Kristovoj misiji suosjećanja sa svijetom.
S Isusom u noći

Utišaj svoj um i vrati unutarnju smirenost na kraju dana. Postoji li neka posebna milost koju si danas dobio? Zahvali Bogu. Gospodinova je ljubav danas prošla kroz tvoja vrata, pogledaj to u proživljenim situacijama, u ljudima s kojima si danas imao posla. Kakav je bio tvoj stav? Je li bio prihvatljiv i gostoljubiv ili si htio da ide onako kako ti to želiš? Zapiši što si otkrio i donesi odluku da sutra rasteš u većoj prijemčivosti. Zdravo Marijo…