Skip to content

Nedjelja, 30.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovu zadnju nedjelju mjeseca svibnja osvješćujući se da si u prisutnosti Svetog Trojstva. Obrati posebnu pažnju prilikom izrade znaka križa. Sjeti se da smo „kršteni u ime Oca i Sina i Duha Svetoga“ (Matej 28, 16-20). Vjerujemo u Boga koji je zajedništvo i odnos ljudi. A Bog želi komunicirati s tobom, bez žurbe i bez uvjeta. Danas provedi malo duže vremena nego inače u prisnom kontaktu s Njim. Neka tvoje prikazanje bude znak tvoje raspoloživosti za misiju.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se u trenutku smirenosti i tišine da bi ušao u molitvu, u odnosu sa Svetim Trojstvom. “Što dominira dinamikom neetičnog gospodarstva i financijskog svijeta? Ono što je danas glavno nije čovjek: to je novac “(papa Franjo). Sjeti se različitih odnosa koje si danas imao sa svojom braćom i sestrama, obitelji, prijateljima, kolegama … Kakvi su bili? Budi zahvalan na odnosu koji imaš s njima. Postoji li netko kome danas nisi dao dovoljno vremena a možda mu je potrebno? Još uvijek imaš vremena za to! Daj malo svog vremena nekome.

S Isusom u noći

Napravi pauzu da završiš dan. Budi zahvalan na onome što si dobio od Boga. Kakvi su bili susreti s tvojom braćom i sestrama? Jesi li se mogao odreći sebe, svog ukusa i svojih preferencija u korist usluge drugima? Sjeti se da se Ljubav hrani malim odricanjima koja čine puno dobra oko tebe. Zamoli za oprost ako tvoj poklon ili usluga nisu bili izdašni i zapiši cilj za sutra.

Zdravo Marijo…