Skip to content

Nedjelja, 29.08.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali Bogu na ovom novom danu koji ti je dao. „Ovaj me narod časti usnama, ali njihova su srca daleko od mene“ (Mk 7,6). Danas nas Isus upozorava kako se običaji mogu dehumanizirati kad nisu dobro utemeljeni. Oca zanima to da mi je srce predano tako da vanjske stvari budu iskreni izrazi Njega . Marija je ikona hodočasničke Crkve; zamolimo za njezin zagovor tako da Crkva bude uzor kako dalje u povijesti. Oče naš …

S Isusom tijekom dana

U današnjem protoku vremena, iskustvo prijateljstva s Isusom neka bude zahvalnost i dubina koju nam On sam nudi. Kao što nam kaže papa Franjo, “Božja milost je blizu i nježna”. Neka nas iskustvo bliskosti i nježnosti učini bliskim i dragim drugima. Vrati se svom poslijepodnevu, moleći se u znak zahvalnosti za isusovačke novake u Argentini, Urugvaju, Čileu i Paragvaju koji su napisali ove dnevne molitve ovog mjeseca.

S Isusom u noći

Pregledaj dan Božjim očima i prepoznaj blagoslove koje si dobio zahvaljujući se na njima. Donesi misli, riječi i djela koje si posijao na svom terenu: Je li to bila pšenica ili korov? U svojoj obitelji, poslu, dolasku i odlasku, koje si plodove ubrao? Plodove mira, radosti ili previranja u tebi i tvojoj okolini? Zamoli za oprost ako nisi uzgajao najbolje žito ili nisi dopustio najbolju žetvu. Planiraj sutra biti plodnije tlo za sebe i druge.