Skip to content

Nedjelja, 27.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Hvala ti ove nedjelje na tvojim prilikama i izazovima. Čujem Gospodina koji mi govori: „Ne boj se; vjeruj samo “(Marko 5:36). Molim te da mi pomogneš kako bih se mogao obvezati da ću Mu vjerovati, znajući da ne mogu sve i da su Njegova milost i briga beskrajne. Prikazujem svoj dan za Papinu nakanu za ovaj mjesec, moleći se.

Slava Ocu …

S Isusom tijekom dana

“Nikad nemojte odustati od toga da budete sretni, jer život je neizostavan spektakl, iako postoje desetci čimbenika koji pokazuju suprotno” (Fernando Pessoa). Za neke ljude biti sretan rezultat je njihovih ili drugih postupaka, za druge je stvar izbora, jer postoje ljudi koji ne ostavljaju mjesta za radost, zahvalnost, dobrotu, da bi se divili životu. Zatvaraju se u svoje cviljenje i tužne činjenice iz prošlosti i vide život kao kroz stražnji pogled automobila. Moramo očistiti oči i naučiti uvidjeti vrijednost Božjeg stvaranja. To su mali izbori koje svatko može donijeti svaki dan, bez obzira na naše svakodnevne situacije.

S Isusom u noći

Prestajem sa svojim aktivnostima i smirujem svoja unutarnja previranja. Zahvaljujem Gospodinu na danu koji sam proživio. Gledam ljude u svojoj obitelji i sve ostale koji redovito prolaze kroz moje dane. Kakav je bio moj odnos s tim ljudima? Pokušavam li vidjeti dobru stranu svakog od njih? Izvlačim li iz njih ono najbolje? Papa Franjo uči da je “u obiteljskom životu svatko poljoprivrednik koji radi u ovoj svježoj zemlji, a to su njegovi najmiliji, stimulirajući najbolje u svakome.” Molim za oprost, ako je potrebno, a sutra planiram s ljubavlju.

Zdravo Marijo…