Skip to content

Nedjelja. 26.12.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovaj blagdan Svete Obitelji sa zahvalnošću primi Riječ. “Josip i njegova majka bili su zadivljeni svime što se o njemu govorilo” Lk 2,22-40. Isus izaziva divljenje svojih roditelja, Šimuna i Ane. Poveži se s onim što ono malo, jadno Dijete koje je ipak svjetlo svijeta budi u tebi. Što ti on kaže? Ima onih koji su žedni da prime njegovu svjetlost. Možeš biti njezin kanal za one oko sebe. Prikaži svoje putovanje i moli za katehete milost kreativnog svjedočenja za Isusa u ovom obeshrabrenom svijetu. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Prestani hodati i odvoji malo vremena za pogledati Isusa: “’Ja ga gledam i on gleda mene’… Svjetlo Isusova pogleda obasjava oči naših srca; uči nas da sve vidimo u svjetlu njegove istine i suosjećanja za sve ljude ”papa Franjo. Je li Isus svjetlo tvog dana? Što to Svjetlo izaziva u tebi? Oslikavaš li to oko sebe? Prije nego što nastaviš, moli za sebe i katehete da budete živo zračenje jasnoće Uskrsloga. Vrati se na pravi put s radošću.

S Isusom u noći

Gledaj na svoj dan u svjetlu Gospodnjem, zahvaljujući na Njegovim darovima. Ljubav uspijeva služiti drugima. Uvijek je nova, u svakom trenutku se iznova osmišljava jer odgovara na potrebe drugih u sadašnjem trenutku. Kakav je tvoj način oglašavanja? Tražiš li kreativne načine prema potrebama onih koji te slušaju ili se držiš stereotipnih načina? Oslobodi se veza i kada prenosiš svoju vjeru, širi vlastito iskustvo Boga. Što bi mogao poboljšati za sutra? Moli za ovo i zapiši što si odlučio. Ave Maria