Skip to content

Nedjelja, 26.09.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni svoj dan prikazujući ga i stavljajući ga u Isusove ruke. Zahvali mu što si pozvan u njegovu misiju. “Ivan mu je rekao:” Učitelju, vidjeli smo nekoga kako tjera demone u tvoje ime, i pokušali smo ga spriječiti jer nas ne prati. ” Isus je odgovorio: “Nemojte ga priječiti. Nema nikoga tko čini moćno djelo u moje ime, a koji bi u isto vrijeme mogao govoriti loše o meni. Jer tko nije protiv nas, za nas je” (Mk 9,38- 40). Kako ja gledam na one koji traže opće dobro na drugačijim rutama od mene? Sjeme Kraljevstva posijano je po svemiru- prepoznajem li ga? Podrži svaku odluku koja gradi Kraljevstvo. Moli se za mjesečnu nakanu.

S Isusom tijekom dana

Poveži se s Isusom, počivajući u njemu za ovaj trenutak. “Ali ti štediš sve, jer sve je tvoje,

O Gospodaru,  ljubitelju života “(Mudr 11:26). To nas podsjeća na uvjerenje da je, stvoreno od istog Oca, svako biće univerzuma ujedinjeno kroz nevidljive čvorove; mi činimo univerzalnu obitelj. (papa Franjo) Jesi li svjestan kako tvoje inicijative utječu na dobro ili zlo svih ljudi. Uzimaš li u obzir svoju ovisnost o Bogu i opće dobro u trenucima kada donosiš odluke? Razgovaraj o tim stvarima s Bogom prije nego nastaviš sa svojim danom.

S Isusom u noći

Smiri se dok se ovaj dan bliži kraju. Razmisli o onome što si doživio. Kakav ti je bio dan? Gdje ti je bilo srce? Jesi li bio otvoreni za pomoć i služenje bližnjima? Kako si volio kroz svoje zadatke i služenje? Nemoj govoriti o tome što si učinio, već o ljubavi koju si u to uložio. Identificiraj sutrašnju odluku i pomozi mladim ljudima u hrabrim odlukama koje djeluju za čišće okruženje. Zdravo Marijo…