Skip to content

Nedjelja, 23.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budim se ovog dana moleći Duha Gospodnjeg da me probudi. Ne samo od sna, već i od sve duhovne pospanosti koja mi oduzima radost. Evanđelje ovog dana Duhova kaže: “Rekavši to, dahne u njih i kaže im: Primite Duha Svetoga.” (Ivan 20,22) Molim Isusa da na isti način dahne u mene. Kako srce reagira na ovaj dah? Koje se želje javljaju u meni? Kako mi ovaj dah preokreće pogled na današnji dan? Budi radosno zahvalan i zajedno s Marijom prikaži svoj dan za Papine nakane za ovaj mjesec, kao i za pripremu Svjetskog dana mladih 2023. godine.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

“Ne zaboravimo da nas molitveno razlučivanje prisiljava iz predispozicije da slušamo: Gospodina i druge, istu stvarnost koja nas ne prestaje ispitivati na nove načine” (papa Franjo, Gaudete i exsultate br. 172). Bog mi govori na tisuće načina kako bih ga mogao slušati svim svojim bićem. Govori o svojoj riječi, o drugim ljudima i o raznim situacijama. Da bi razgovarao sa mnom, on nudi, preko Duha Svetoga, male znakove srcu koji mi omogućuju raspoznavanje njegova glasa. Konkretno, ostavlja mi potpis na srcu s trajnim mirom i radošću. Nastojat ću biti pažljiv na taj Božji dodir tijekom popodneva, kako bih ga mogao voljeti i slijediti.

S Isusom u noći

Odmori se kako bi zaključio dan. Usredotoči se na svoje disanje. Ponovno maštom proživi dan koji je prošao o stvarima s kojima si mora raditi. Budi zahvalan na sredstvima nadohvat ruke, odjeći, hrani, stvarima oko kuće. Na čemu još želiš biti zahvalan? Postoje li stvari koje ti ne pomažu, odvlače pažnju ili te vežu? Zamoli za oprost i predloži da podijeliš ono što imaš.

Zdravo Marijo….