Skip to content

Nedjelja, 18.07.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Kad započinjem dan, zahvalan sam na životu koji imam i odlučujem biti fleksibilan prema onome što je Bog danas planirao za mene. “Kad se iskrcao i ugledao ogromnu svjetinu, srce mu se sažalilo prema njima, jer su bili poput ovaca bez pastira; i počeo ih je podučavati mnogim stvarima” (Mk 6,34). “Važno je ojačati opća ljudska prava kako bi se jamčilo dostojanstven život svih ljudi na Istoku i Zapadu, izbjegavajući dvostruka mjerila politike” (papa Franjo). Svatko od nas je instrument ovog pojačanja, iako se ponašamo i razmišljamo o drugima. Odnosiš li se s poštovanjem prema svima? Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Gospode, želim iskoristiti trenutak danas poslijepodne da se osvrnem s tobom na način na koji sam razgovarao s drugima. Riječi koje izgovorim mogu izgraditi ili srušiti moje susjede. Ljubav se pokazuje i u razgovorima. Ljubav Božja po tebi je postala životvorna ljubav. Dakle, naše riječi mogu oživjeti ili uzeti, stvoriti okruženje za ljubav ili ih uništiti. Daj mi, Gospodine, sposobnost razlučivanja što reći i kako to izgovoriti tako da moje riječi pokažu brigu za druge i daju život.

S Isusom u noći

Odvoji sve ostale zadatke i prepusti se šutnji. Prisjeti se svog dana korak po korak. Jesi li bio svjestan prirodnog ritma svog života i života onih oko sebe? Jesi li pustio vrijeme da ide ili si prepoznao tendenciju ‘ubrzavanja’, kao što je istaknuo papa Franjo? Kako je ovo utjecalo na tvoje veze? Odvoji trenutak za razgovor s Gospodinom i zamoli ga da te podsjeti na važnost malih, svakodnevnih trenutaka i ne zanemarujući ih u korist velikih. Donesi ovu odluku kao pripremu za novi početak sutrašnjeg dana.