Skip to content

Nedjelja, 17.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

“Evo me Gospodina kako bi započeo dan s tobom. Kao što se dogodilo Andriji, želim biti s tobom, provesti dan s tobom i tako moći pozvati svoju braću da te upoznaju. Daj mi milost da opazim tvoju ljubav, učini da osjetim tvoju blizinu, jer moje je srce krhko i treba tebe. ” Prihvati ovaj dan sa zahvalnošću i ponudi svoj život misiji suosjećanja. “Vidjeli su gdje živi i ostali su s njim” (Ivan 1,35-42). Pogledaj Isusa u današnjem Evanđelju. Njegove prijateljske geste pozdravljaju njegove prve prijatelje i učenike. Čini ta ista djela prijateljstva u svom životu.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Napravi stanku u danu za molitvu prije nego što započneš ispočetka. Koliko si volio danas? Što su prenijele tvoje geste? „Duhovna visina ljudskog života obilježena je ljubavlju, koja je kriterij za konačnu odluku o pozitivnoj ili negativnoj ocjeni ljudskog života“ (papa Franjo). Na kraju života pitanje ljubavi definirat će sve, dok taj dan dolazi ljubav definira kvalitetu tvojeg života. Danas popodne napravi gestu ljubavi prema bliskoj osobi. Obnovi svoje dnevno prikazanje.

S Isusom u noći

Makni se od aktivnosti kako bi završio dan. Vrati mir i smirenost. Kako si sada? Na čemu želiš biti zahvalan na onome što si doživio? Sjeti se svojih stavova tijekom dana i otkrijte trenutke u kojima si posijao mir, bio dobroćudan, pozitivan, trenutke u kojima si cijenio drugog. Kako si se osjećao u tim trenucima? Budi zahvalan na trenucima u kojima si bio instrument mira i donesi odluku za sutra.

Zdravo Marijo…