Skip to content

Nedjelja, 16.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro
Danas slavimo svečanost Uzašašća. Isus je “uzašao na nebo i sjeo zdesna Bogu” (Marko 16, 15-20). Odatle on zagovara Oca za tebe. Suočeni s problemima koji se danas javljaju, podigni pogled prema nebu i vjeruj Bogu koji se brine o tebi. Nisi sam! Ne očajavaj! Sve prolazi, Bog ostaje. Prikaži ono što danas živiš za papinu nakanu. Na trenutak zatvori oči i stavi pored Srca Isusova ono što danas nosiš u srcu. Započni dan s ljubavlju!
Oče naš …


S Isusom tijekom dana
Ponovno se stavi u prisutnost Gospodina i razmisli: U kojim si trenucima osjećao njegovu prisutnost pored sebe? Kako te je danas zvao? Meditiraj s papom Franjom: „Kršćanska misao se u načelu ne suprotstavlja perspektivi profita, već se suprotstavlja profitu pod svaku cijenu, profitu koji zaboravlja čovjeka, čini ga robom, koji ga između ostalog svodi na nešto , na varijablu procesa koju ne može kontrolirati ili kojoj se ne može suprotstaviti na bilo koji način. “


S Isusom u noći
Pogledaj sada svoje putovanje kako pada večer. Budi zahvalan na Božjim darovima na današnji dan. Jesi li stvorio mostove s onima koji su te okruživali ili si produbio pukotine? Jesi li proširio svoje srce da poželiš dobrodošlicu bližnjemu? Jesi li izašao u susret onomu koji je daleko od tvoje naklonosti? Papa nas uči da “ljubav stvara veze i proširuje postojanje kada osobu privlači iz sebe u drugu”. Zamoli za oprost za ono što nisi znao isporučiti i istakni cilj da poboljšaš svoj dar svojoj braći i sestrama.
Zdravo Marijo…