Skip to content

Nedjelja, 14.3.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan za novi dan. Svrha neka ti bude otkrivanja Gospodinove prisutnosti u današnjem danu. „Jer Bog nije poslao svoga Sina na svijet da sudi svijet, nego da se svijet spasi po njemu. U ovome se sastoji sud: Svjetlo je došlo na svijet, a ljudi su više voljeli tamu nego Svjetlo.” (Ivan 3: 17, 19). Bog nam daje svoje milosrđe bez obzira, on samo očekuje da ga prihvatimo i budemo poslušni njegovom djelu u nama. Traži od Gospodina milost pokornosti.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zastani i pregledaj u svom srcu prisutnost Boga u svom danu. Budi zahvalan i obnovi svoju svrhu danas. „Božja milost je njegova odgovornost za nas. Osjeća se odgovornim, odnosno želi naše dobro i želi nas vidjeti sretne, ispunjene radošću i spokojem. Kako Otac voli, tako vole i djeca. Kako je On milosrdan, tako smo i mi pozvani biti milosrdni jedni prema drugima “(Papa Franjo). Odvoji vrijeme da prepoznaš geste milosrđa koje primaš od Oca. Dočekaj ih sa zahvalnošću i jednostavnošću. Nastoj oponašati te geste s onima oko tebe.
S Isusom u noći

Uđi u popodnevnu smirenost i utišaj svoj um. Promatraj Oca koji te gleda i dopušta tvom srcu da se odmori. Kako doživljavaš njegov pogled na sebi i na drugima? Kako gledaš na svoju braću i sestre? Jesi li mogao uživati u bezgraničnoj milosti? Ako se otvoriš za gledanje svoje slabosti onako kako je gleda Bog, moći ćeš se probuditi i vidjeti veličinu milosti koju on ima prema svima. Ovo će proširiti tvoje srce. Zamoli za oprost ako nisi uspio u tome i primi srce koje svima dobro dođe. Isplaniraj novo sutra. Zdravo Marijo…