Skip to content

Nedjelja, 14.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali za ovaj dan i ponudi svoj život za službu Kristove misije suosjećanja. Isus je duboko dirnut i njegovo se srce buni od boli. “Tada jedan gubavac dođe k njemu, baci se pred njim na koljena i zamoli: ‘Ako hoćeš, možeš me očistiti.’ Isus se sažali, pruži ruku, dotače ga se i reče mu: ‘ Hoću. Očisti se!’“ (Marko 1: 40-45). Jesi li pažljiv i shvaćaš li one koji pate uz tebe i trebaju te? Zaustavi juriš svog dana. Iako je ponekad koristan, juriš je dosadan i odvlači te od stvari koje su istinski važne. Predaj se!

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se za molitvu i pogledaj kako je prošlo tvoje jutro. Kakvi su bili tvoji susreti? Papa nam kaže da „približiti se, izraziti se, saslušati se, pogledati se, upoznati, pokušati se razumjeti, potražiti dodirne točke, sve se to može sažeti u glagol ‘dijalog.’ “Učenje dijaloga način je susreta sa svojom braćom i sestrama. To je prilika da se razmotre njihova gledišta, njihove potrebe, a također i vježbati slušanje. Ponovo započni svoj dan u svrhu više slušanja. Govori manje i napravi mjesta za svog brata i sestru. Shvati ih u njihovom iskustvu.
S Isusom u noći

Uđi u popodnevnu tišinu razmišljajući o Isusovoj Majci u podnožju križa. Slušaj s njom patnju tolikih žena na svijetu, a posebno onih koje su ti najbliže. Jesi li uspio suosjećati s određenim gestama ili si bio ravnodušan? Što im možeš ponuditi? Razgovaraj s Bogom i obveži se za sutra. Odaberi djela ljubavi koja su utjelovljena prema njima. Zdravo Marijo…