Skip to content

Nedjelja, 13. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

U Evanđelju čujemo Očev glas: “Ovo je Sin moj, kojega sam izabrao, njega slušajte!” (Lk 9,35) Preobraženi Isuse, u tebi želim živjeti ovaj dan. Ti si danas u slavi i mi na Zemlji hodamo u vjeri. Tuga i nada obilježavaju naše putove. Što želiš da učinim? Kako mogu odgovoriti jutros? Kakva je nada siromaha oko mene? Kakvu odgovornost mogu preuzeti da ih ne ostavim same? Ovaj dan također uključujem u mjesečni izazov pape Franje: promicati život molitvom i djelovanjem.

S Isusom tijekom dana

„Jesu li naše zajednice ozbiljno usredotočene na strast i radost prenošenja Božje ljubavi prema prisutnosti njegove djece na Zemlji? Ili su još uvijek previše izgubljeni u vlastitim problemima i sramežljivim prilagodbama koje ne nadilaze logiku svjetovnog kompromisa? Moramo se ozbiljno zapitati jesmo li učinili dovoljno da kao kršćani ponudimo svoj poseban doprinos viziji ljudskog bića. Ova vizija ljudskog bića sposobna je održati jedinstvo obitelji naroda u današnjim političkim i kulturnim uvjetima” (papa Franjo). Gospodine, želim dati svoj doprinos.

S Isusom u noći

Tjedan je započeo slavljem uskrslog Isusa. Hvala ti, Gospodine Oče naš, za ovo veliko djelo našega spasenja: tvoj Sin, tvoj izabranik, umrije za nas; on je tu vrlo blizu nas, da nas oslobodi, da nas izliječi, da nas ojača. Želim da ovaj tjedan bude vrijeme za tebe, vrijeme za druge. Želim odbiti sve što nalikuje protukulturi otpada koju je osudio papa Franjo, želim služiti životu svojim riječima i svojim djelima.