Skip to content

Nedjelja, 13.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Daj svoj dan Gospodinu i primi sjeme koje On danas sadi u tvoje srce. “Zrno gorušice kad se posije u zemlju najmanje je sjeme, ali kasnije … izrastu toliko velike grane da se ptice mogu skloniti i gnijezditi u njima” (Marko 4, 26-34). Cijeniš li mogućnost davanja skloništa drugima? Velika je stvar “cijeniti bogatstvo i ljepotu zajedničkog sjemena koje se mora tražiti i uzgajati zajedno” (papa Franjo). Budi zahvalan na ovoj prilici i prikaži svoj dan za pomoć mladima pozvanim u brak.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Na putu zastani, udahni i sjeti se glavnog cilja svog dana. Jesi li svjestan da tvoje male geste ljubavi mogu generirati velike promjene u tebi i oko tebe? Zrno gorušice, tako malo sjeme, postaje veliki grm … tako prepoznajemo nesrazmjer između djelovanja i njegova učinka “(papa Franjo). Gospodin će pretvoriti malo u veliko, ako Ga zamoliš. On obnavlja tvoj cilj i surađuje tako da mladi koji se pripremaju za brak otkriju vrijednost malih gesta velikodušne Ljubavi.

S Isusom u noći

Utišaj vrevu misli tražeći mirno mjesto kako bi bio zahvalan za dobro ovog dana. Kakav je tvoj sud o vrijednostima? Usredotočuješ li se na ono što svijetli ili znaš otkriti vrijednost sitnica? Cijeniš li jednostavne i obične geste života puneći ih smislom ili samo ono što se pojavljuje u očima svijeta? Ako si ostao u ljusci, umjesto da shvatiš suštinu ljudi, situacija ili gesta, zamoli za oprost. Moli se da oni koji čine kućanstvo dožive pravu i velikodušnu ljubav. Napiši rješenje za sutra.

Zdravo Marijo…