Skip to content

Nedjelja, 09.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovu 6. uskrsnu nedjelju Isus će nas podsjetiti da smo pozvani „davati život“: „Nitko nema veće ljubav od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje“. (Ivan 15, 9-17). Započni novi dan nudeći Ocu sve što ćeš danas doživjeti. Zamoli ga da te prati na ovom putovanju, tako da sve što danas živiš bude dar. S kim se planiraš susresti i podijeliti tijekom dana? Kako možeš “dati svoj život” u onome što si danas planirao? S tim u vezi odredite neki određeni cilj za sutra.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Posvetite prostor za boravak s Gospodinom ove nedjelje popodne. Kakva je tvoja predanost drugima danas? Papa Franjo podsjeća nas da „Papa voli sve, bogate i siromašne; ali Papa ima obvezu, u ime Krista, upamtiti da bogati moraju pomagati siromašne, poštivati ih, promovirati. ” Jesi li danas imao priliku pomoći i brinuti se za nekoga posebnog? Pokušaj neko vrijeme tijekom ostatka svog dana promovirati dobrobit bliskog prijatelja. Zahvali na ovoj prilici, a zatim se vratite svojim dnevnim zadacima.

S Isusom u noći

Podigni se sa zemlje. Budi svjestan svog dana i budi zahvalan na vremenu i razgovorima podijeljenim s drugima. Trijeznost se rađa iz zahvalnog srca koje prepoznaje da je sve dar i poziv na brigu. Kako cijeniš imovinu i plodove svojih djela i truda? Znaš li kako velikodušno dijeliti? Brineš li o ljudima i daješ li prioritet njihovim potrebama? Zapiši obvezu da ćeš bolje cijeniti darove koje ti Gospod daje.

Zdravo Marijo…