Skip to content

Nedjelja, 06.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovaj dan Tijela i Krvi Kristove, prihvati bogat život koji ti On nudi. “Kamo želiš da odemo da pripremimo Pashalnu večeru?” (Marko 14, 12-16, 22-26). Isus želi mjesto za jelo s tobom i s tvojom braćom i sestrama. Usudiš li se pripremiti mu mjesto u sebi? Praveći mjesta za svog brata ili sestru, dopusti mu neka se izrazi onakvim kakav jest. Dati mu svoje vrijeme i svoje društvo načini su dobrodošlice Bogu i hranjenja onih koji to trebaju. Zahvali na ljubavi koju si dobio i možeš pružiti i prikazati svoj dan za mjesečnu nakanu.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zastani kako bi preusmjerio svoje srce. Isusovo tijelo, čak i dano onima koji su ga razapeli, podsjeća nas da “Ljubav uvijek ima osjećaj dubokog suosjećanja koje vodi prihvaćanju drugoga kao dijela ovoga svijeta, čak i kad on ili ona djeluje na način drugačiji od onoga što bi ja želio”(papa Franjo). Prihvaćaš li svog brata kad ti proturječi ili mu zamjeraš? Mladima je potreban rječiti svjedok, da vide kako je moguće živjeti istinsku euharistijsku ljubav, posebno u braku. Kreni ovim smjerom s novim podsticajem za ovu nakanu.

S Isusom u noći

Izoštri pogled i odvoji trenutak da prepoznaš i cijeniš Dar Kristova Tijela koji ti je danas dan. Kako si doživio ovu gozbu? Jesi li pomogao drugima da se usredotoče kako bi išli naprijed pomažući drugima? Tamo gdje je tvoje blago, bit će i tvoje srce. Zamoli za oprost ako si sebičnost stavio ispred dara sebe. Isplaniraj bolje sutra i moli se da oni koji se pripremaju za brak žive vjernost u međusobnim teškoćama, u stilu vjerne Isusove ljubavi koja nas ne napušta kad ga napustimo.

Zdravo Marijo…