Skip to content

Nedjelja. 04.07.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Milostivo zagrli novi dan i otvori svoje srce ljubavi koju Bog ima prema tebi. “Mnogi koji su ga čuli bili su zapanjeni. Rekli su: ‘Otkud ovom čovjeku sve to? Kakva mu je mudrost dana? I kakva se to silna djela događaju po njegovim rukama! Nije li on stolar, Marijin sin?’ I sablažnjavahu se o njega “(Mk 6, 2-3). „Dijalog među generacijama, dijalog među ljudima (budući da smo svi jedan narod) sposobnost je davanja i primanja, ostajući otvoren istini“ (papa Franjo). Odluči da ne osuđuješ tuđe mišljenje dok ne završe s govorom. Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Radim pauzu da se vratim na dosadašnji dan i vidim kako su prošli susreti sa mojim susjedima. Koji je bio ton mojih postupaka i riječi? “Kao evangelizatori, uključujemo se u radove i radnje svakodnevnog života za sve one oko nas, približavajući im se i spuštajući se na poniženje ako je potrebno. Sudjelujemo u ljudskom životu, dodirujući ranjeno Kristovo tijelo u ljudima koje susrećemo “(papa Franjo). Isus nas poziva da budemo mostovi, gradimo dijalog i ostajemo uključeni u poteškoće. Kako želim živjeti ovaj poziv?

S Isusom u noći

Odvoji sve ostale zadatke i prepusti se šutnji. Prisjeti se svog dana korak po korak. Jesi li bio svjestan prirodnog ritma svog života i života onih oko sebe? Jesi li pustio vrijeme da ide ili si prepoznao tendenciju ‘ubrzavanja’, kao što je istaknuo papa Franjo? Kako je ovo utjecalo na tvoje veze? Odvoji trenutak za razgovor s Gospodinom i zamoli ga da te podsjeti na važnost malih, svakodnevnih trenutaka, ne zanemarujući ih u korist velikih. Donesi ovu odluku kao pripremu za novi početak sutrašnjeg dana.