Skip to content

Nedjelja, 02.05.2021

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro
Ova peta uskrsna nedjelja započinje s radošću. Uskrsli Isus potiče nas na prisan odnos s njim: “Tko ostaje u meni i ja u njemu taj donosi mnogo roda.” (Ivan 15, 1-8). Iskoristi nedjelju da njeguješ tu bliskost i prijateljstvo s Njim. Kao rezultat toga, tvoji će postupci uvijek tražiti opće dobro. Prikaži sve što danas živiš za papinu nakanu.
Oče naš …
S Isusom tijekom dana
Zastani usred dana kako bi razmislio: „Da, suočeni smo s pitanjem kalkulacije, kalkulacije spašavanja našega svijeta od ravnodušnosti i idolopoklonstva novcem. Na to je Isus mislio kad nam je rekao da su siromašni duhom blagoslovljeni jer im pripada Kraljevstvo nebesko “(papa Franjo). Doprinosiš li izlasku iz globalizacije ravnodušnosti dijeljenjem dobara s onima oko tebe kojima su potrebni?
S Isusom u noći
Napravi pauzu kako bi zaključio dan. Budi zahvalan na onome što si dobio od Boga. Kakvi su bili tvoji razgovori s braćom i sestrama? Jesi li se mogao odreći vlastitog ukusa i preferencija da bi bolje služio drugima? Zapamti da se Ljubav hrani malim odricanjima koja čine puno dobra oko tebe. Zamoli za oprost ako tvoj poklon nije bio velikodušan i zapiši cilj za sutra.
Zdravo Marijo…