Skip to content

MOLIMO S PAPOM U SIJEČNJU 2019. GODINE

Posted in Klikni i moli - click to pray

Evangelizacijska: Mladi i Marijin primjer

Da mlade osobe, posebno u Južnoj Americi, slijede Marijin primjer i odazovu se Gospodinovu pozivu kako bi svijetu prenjeli radost Evanđelja.

Molitva

Oče dobrote, zahvaljujem ti na žaru i radosti mladih. U njima vidim sposobnost za sanjanje, idealizam i snagu koja može učiniti ovaj svijet mirnim i pravednim mjestom.

Izlij svoga Svetoga Duha na naše zajednice, kako bi postale mjesta susreta među generacijama, ujedinjeni u zajedništvu s tobom, slaveći tvoju prisutnost među nama.

Neka žar mladih u tvojoj Crkvi postane motivom novog misionarskog duha, obilježenog radošću, osobito među onima kojima je najpotrebniji; siromasima, najobespravljenijima, onima koji su izgubili nadu.

Tijekom ovog mjeseca molim za mlade koji će sudjelovati na Svjetskom danu mladih u Panami, kao i za plodove za Crkvu koji će proizaći iz toga velikog susreta.

Prijedlozi za ovaj mjesec:

  • Sudjeluj u Svjetskom danu mladih, ili ga prati svojom molitvom, posebno to možeš učiniti moleći Krunicu za mir, koja je dostupna putem internet stranice Click and Pray.

  • Organiziraj sastanak pastoralnih voditelja zajednice koji će pozvati mlade na zajedničko razmatranje o njihovom konkretnom zalaganju u zajednici.

  • Tijekom ovog mjeseca nastoj biti navjestitelj radosti Evanđelja onima kojima je najpotrebnije, u njihovom vlastitom okruženju, obitelji, prijateljstvu i poslu.