Skip to content

MOLIMO S PAPOM U PROSINCU 2018. GODINE

Posted in Klikni i moli - click to pray

Evangelizacijska: U službi prenošenja vjere

Da bi oni  koji su uključeni  u službu vjere i njezina prenošenja  u dijalogu s kulturom mogli naći  jezik koji odgovara okolnostima sadašnjeg vremena.

 

Molitva:

Oče, evo me. Znam da si uvijek sa mnom. Polažem svoje srce u Srce Tvoga Sina Isusa, koji nam se svakodnevno daje u Euharistiji. Nek’ me tvoj Sveti Duh jača kako bi živio Evanđelje u svemu što činim i govorim. S moje strane, prikazujem ti ovaj dan; sve moje molitve, djela, radosti i patnje, sve što jesam i posjedujem. S Marijom, Majkom Crkve, molim za poslanje Crkve, za sve Apostole molitve, i za ovomjesečne Papine nakane. Amen.

 Prijedlozi za ovaj mjesec

  • Tijekom ovog mjeseca posveti neko vrijeme za zajedničko razmatranje u svojoj zajednici koje će biti posvećeno načinu na koji se prenosi vjera u toj istoj zajednici; jezik, metode i pedagogija koji se koriste i kako mladi prihvaćaju taj način.

  • Pomozi drugima u svojoj obitelji i zajednici kako bi se što bolje pripremili za Božić, razmatrajući Riječ Božju, molitvom i prateći središnju temu liturgijskog vremena.

  • Provedi vrijeme sa obitelji i prijateljima, razmatrajući značenje Božića, jaslica, Isusove prisutnosti u životu svakog od nas, posebno u našim domovima.