Skip to content

MOLIMO S PAPOM FRANJOM U SRPNJU 2018. GODINE

Posted in Klikni i moli - click to pray

Evangelizacijska:

Da svećenici, koji doživljavaju umor i osamljenost u svom pastoralnom djelovanju, nađu pomoć i utjehu u svojoj prisnosti s Gospodinom i u prijateljstvu svoje braće svećenika.

 

Molitva:

 Gospodine Isuse,  svom neizmjernom milosrđu, pozvao si muškarce velikodušnog srca da budu radnici u tvojoj žetvi. Cijenimo primjere ovih muškaraca koji su posvećeni službi svojim zajednicama, živi primjeri vrijednosti Evanđelja. Posebno molim za svećenike koji se suočavaju s velikim poteškoćama, osamljenosti, umorom i obeshrabrenjem, da im ti budeš njihova snaga i da svaki kršćanin može pratiti svog svećenika u  vrijeme potrebe.    Oče naš…

 

Izazovi za mjesec:

  •  Moli za svećenike, osobito za one koji su osamljeni ili obeshrabreni, moleći se za nakane koje Papina svjetska molitvena mreža predlaže na svojim društvenim mrežama i na svojoj platformi Klikni i moli.

  • Upitaj župnika ili osobu zaduženu za vašu zajednicu, je li dobro, treba li ikakvu pomoć, potvrđujući svoju blizinu prema njemu i njegovu poslanju.

  • Ako si svećenik ili vjernik, zapitaj se je li Gospodin doista tvoj izvor mira i nade. Ako je potrebno, potraži duhovnu pomoć i vodstvo.