Skip to content

MOLIMO S PAPOM FRANJOM U SIJEČNJU 2018. GODINE

Posted in Klikni i moli - click to pray

Evangelizacijska: 

Da bi kršćani, i ostale vjerske manjine u azijskim zemljama, bile u mogućnosti svoju vjeru prakticirati u punoj slobodi.

Molitva:

Oče dobrote, u zajedništvu sa Svetim Ocem i njegovom molitvenom mrežom diljem svijeta, molim za svu našu braću i sestre u Aziji, one koji slijede tvog sina Isusa, kao i one koji, kroz druge religije, traže tebe iskrenog srca.
Molim se posebno za sve one koji imaju poteškoće živjeti svoju vjeru  u slobodi, ili koji se osjećaju ugnjetavanima i isključenima jer vjeruju u Tebe.
Neka tvoj Duh Sveti dotakne srca svih vođa, da mogu braniti i promicati vjersku slobodu u cijelom svijetu.
Oče naš…

Izazovi za mjesec:

o Ovaj mjesec ću pokušati naučiti više o religijskim manjinama u Aziji, upoznati ih bolje, kao i   njihovu situaciju vjerske slobode. To mi može pomoći da se molimo za ovu molitvenu nakanu Pape.

o U glavnim društvenim, kulturnim i političkim pitanjima današnjice pokušavam li se informirati o vrijednostima koje Crkva predlaže u tim pitanjima? Potvrđujem li svoju vjeru koherentnošću i istinom, čak i pod rizikom pogrešnog razumijevanja i kritike? Dopuštam li si da budem uvjetovan kulturnom klimom koja me okružuje, u obitelji, radu ili u mojim odnosima, u slobodnom izražavanju moje vjere? Govorim li o Isusu, Crkvi, bez straha ili srama?

o Koji prijedlozi ili inicijative za molitvu i razmišljanje mogu biti u našoj zajednici kako bi pomogli drugima da shvate kako naše društvo može ograničiti našu slobodu da bi govorili i djelovati kao kršćani?